Geschiedenis

Het begin

Colorplus Uitzendburo  is in 2014 begonnen als Soletrader onder een andere merknaam. Datzelfde jaar namenwij als onderaannemer van Prosco Industrial deel aan het Staatsolie Refinery Expansion Project.

Wij hebben met succes dilatatieprojectactiviteiten uitgevoerd op de naden van
funderingsplaten van de structuur en opslagtanks van de nieuwe raffinaderij, die in geval van brand dienen als preventieve meting van branduitbreiding naar andere funderingsplaten.

Dit project is uitgevoerd met 20 arbeiders, die door Staatsolie zijn opgeleid om deze klus te
klaren. We hebben de klus geklaard met een ongevallenpercentage van 0% in het toegewezen
tijdsbestek.

Arbeidsaanbod Bouw Amerikaanse Ambassade Paramaribo

In de 2e helft van 2015 zijn wij gestart met onze 2e opdracht. Wij moesten de hoofdaannemer van de ambassade, Bl Harbert, voorzien van vakmensen zoals elektriciens, pijpfitters, metselaars, timmerlieden, staalmonteurs en monteurs van mobiele apparatuur. In totaal werkten 20 vakmensen als aannemer voor BL Harbert tijdens de bouw van de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo.

Ook op dit project hadden we een ongevallenpercentage van 0%, wederom bewezen dat we veiligheid op de werkvloer zeer serieus nemen.

pexels-fatih-yurtman-17842695

Bouwfase Merian Goldmine

In de tweede helft van 2015 zijn wij benaderd door Surgold, de voorganger van Newmont
GoldCorp, om de volgende geschoolde arbeidscategorieën te leveren voor de bouwfase van de goudmijn:

• Pijpleidingen
• Mechanica
• Elektriciens
• Stalen Opzetters
• Lassers

Tijdens de hoogtijdagen van de bouwfase hadden we 150 arbeiders aan het werk voor Surgold /Newmont. Veel van deze arbeiders gingen na voltooiing van de bouwfase rechtstreeks voor Newmont aan de slag, een bewijs van de kwaliteit en het geschoolde niveau van de arbeiders die wij leveren.

Onze kracht is altijd geweest dat wij op korte termijn kwaliteitswerkers kunnen
faciliteren, compleet uitgerust met de juiste PBM's. Talloze keren werden wij in het weekend of na werktijd gebeld met het verzoek om de volgende dag arbeiders op de bus te zetten. Deze 24/7 dienstverlening gaf ons de reputatie een flexibel en betrouwbaar wervingsbureau te zijn in vergelijking met andere aannemers.

Wat ons ook speciaal maakte en werd erkend door het management, was onze aandacht en zorg voor onze werknemers. Maandelijks zijn wij ter plaatse en gaan wij in gesprek met de arbeiders om te zien of ze in orde waren, want “blije gezichten op de werkvloer veroorzaken minder ongelukken” citeert de voormalige CEO van Newmont, de heer Gignac.

Tijdens  deze periode werd de bedrijfsstructuur getransformeerd van een  eenmanszaak naar een naamloze vennootschap met aandeelhouders.

Als resultaat van een rebrandingoefening werd in 2017 de naam Colorplus Uitzendburo geïntroduceerd.

Relatie Newmont vandaag de dag

Sinds de beëindiging van de bouwfase van Newmont levert Colorplus Recruitment Agency
Newmont Goldcorp het volgende type arbeiders:

  • Langdurige werknemers
  • Shutdown en Job werknemers

Beide type arbeiders werken voor de afdeling Verwerkingsbedrijf en Onderhoud. Wij hebben Newmont bekwame pijpfitters, monteurs, elektriciens en lassers geleverd.

Scroll to Top